تاثیر تغییرات کاتیون-آنیون قبل از زایمان بر روی جنبه های متابولیسم و عملکرد مواد معدنی و انرژی در دوره قبل از زایمان بر روی گاوهای شیری

تاثیر تغییرات کاتیون-آنیون قبل از زایمان گاو شیری بر روی جنبه های متابولیسم و عملکرد مواد معدنی و انرژی در دوره قبل از زایمان بر روی گاوهای شیری:


دوره انتقال گاوهای شیری یکی از مهمترین دوران بوده و از اواخر دوره بارداری آغاز می شود، در این دوره نیاز تغذیه و افزایش تقاضا برای کلسیم و چالش های متابولیکی از عوامل مهم این دوره می باشد. در اواخر دوره بارداری تقاضا جهت دریافت کلسیم افزایش میابد و این تقاضا به طور چشمگیری در دوره بعد از زایمان گاو شیری جهت تولید آغوز و تولید شیر بالا افزایش میابد.

هیپوکلسیمی یک اختلال در گاوهای شیری می باشد که غلظت کلسیم خون کاهش میابد که می تواند نتیجه تغییر و یا به تعویق افتادن و ناکافی بودن و یا اختلال در آداپته شدن دام باشد که این عوامل میتوانند از عوامل ایجاد کننده این اختلال کلینیکی باشد.

هیپوکلسیمی ساب کلنیکال (SCH) تقریبا 40 تا 60 درصد گاوهای سن بالا را تحت تاثیر قرار می دهد و به طبع آن حرکات روده و DMI کاهش میابد، همچنین نشانه های تعادل منفی انرژی در خون افزایش میابد و عملکرد سلولهای ایمنی را به خطر می اندازد.

هیپوکلسیمی بر روی رفاه گاو و میزان سود دهی آن تاثیر گذار است و خطر بیماری های متابولیکی و عفونی، از دست دادن و یا کاهش تولید شیر و افزایش درجه اسیدوز متابولیکی بعد از زایمان گاو شیری می شود.

مکانیسمی که در تحقیقات قبلی شناسایی شده کاهش DCAD قبل از زایمان موجب کاهش کلسیم در دوره قبل از زایمان به وسیله افزایش دفع کلسیم از ادرار می باشد و بازگرداندن حساسیت بافت ها به هورمونهای پاراتیروئید قبل از زایمان (PTH) که در حالت آلکالولیتک ناکافی می باشد.

این مکانیسم ممکن است در نتیجه جذب بیشتر استخوان و یا افزایش کارایی جذب کلسیم روده و یا هر دوی این موارد در حوالی زایمان گاو شیری می باشد.

در تحقیقی تغذیه DCAD منفی قبل از زایمان موجب افزایش غلظت کلسیمی خون و بهبود نتایج شده است.

سطح بهینه DCAD قبل از زایمان به طور کامل مشخص نشده است و یک متا آنالیزی توسط کاربونا و همکاران انجام شده که پیشنهاد دادند که DCAD منجر به کاهش DMI قبل از زایمان می شود و مطالعات دیگر کاهش pH ادرار به بیشتر از 6.5 بدون تاثیر منفی بر روی DMI را نشان داده اند.

همچنین نشان داده شده است که یک رابطه منحنی بین DCAD و pH ادرار وجود دارد.

نقطه بحرانی برای تعادل و بالانس اسید و باز به جهت حساسیت بافتها به تحریکات هورمونهای پاراتیروئید (PTH) هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

این موضوع نشان میدهد که عوامل مختلفی موجب تغییرات قابل توجهی در تعادل اسید و باز میشوند که شاید بر روی متابولیسم کلسیم تاثیر گذار باشند.

هدف از تحقیق حاضر تعیین اثر خطی کاهش DCAD در جیره دوره قبل از زایمان گاو شیری و تاثیر آن بر روی جنبه های متابولیسم مواد معدنی، متابولیسم انرژی و عملکرد گاو شیری می باشد.

فرضیه این بود که کاهش DCAD در دوره قبل از زایمان منجر به بهبود وضعیت کلسیم می شود و فرضیه ما این بود که می تواند عملکرد DMI و تولید شیر را در دوره بعد از زایمان گاو شیری افزایش دهد.

 

B. M. Leno, C. M. Ryan, T. Stokol, D. Kirk, K. P. Zanzalari, J. D. Chapman, and T. R. Overton., J. Dairy Sci., 2017

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
تشخیص و شناسایی کتوز و درمان با توجه به سطح BHBA
نوشتهٔ بعدی
تاثیر سطح کنستانتره در دوره انتقال بر عملکرد و کیفیت پرزهای پاپیلای شکمبه در گاوهای شیری
تشخیص و شناسایی کتوز و درمان با توجه به سطح BHBA
تاثیر سطح کنستانتره در دوره انتقال بر عملکرد و کیفیت پرزهای پاپیلای شکمبه در گاوهای شیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید