تهیه‌ي سیلو همیشه با خطراتی چون فساد هوازي (فساد اکسیداتیو)، کپک‌زدگی، تولید آمونیاك و هَدررفَت پروتئین‌های گیاهی، افزایش حرارت و سوختگی سیلو و … همراه است. حتی اگر کیفیت علوفه پیش از سیلو کردن بسیار بالا باشد، باز هم به دلیل کم بودن جمعیت باکتری‌های مفید و نیز عدم وجود سویه‌های مناسب باکتریایی، امکان تخمیرات سودمند (به هنگام سیلو کردن) در زمان مناسب وجود ندارد. به کار بردن افزودنی‌ سیلو منجر به تولید سیلوهایی با ویژگی‌های زیر می‌شود:

  •  کیفیت بالا؛
  •  قابلیت هضم بالا؛
  •  کاهش افُت ماده‌ی خشک؛
  •  عدم کپک زدگی؛
  •  کاهش تولید آمونیاك؛
  •  حفظ پروتئین‌های سیلو؛
  •  کاهش فساد اکسیداتیو؛
  •  کاهش حرارت (سیلوی سرد) و عدم سوختگی.

سیلوپلاس با داشتن چندین سویه‌ی باکتریایی و نیز انواعی از آنزیم‌های فیبرولیتیک و غیرفیبرولیتیک، منجر به کاهش سریع اکسیژن در سیلو (جلوگیري از فساد اکسیداتیو و کپک زدگی)، اُفت سریع pH، کاهش تولید بوتیریک اسید، افزایش تولید لاکتیک اسید و افزایش قابلیت هضم می‌شود.

موقعیت پروژه

خیابان ولیعصر کوچه دوم

پیشرفت کلی
88%
نوع پروژه

ساخت و ساز عمومی

فاز 1
88%
هزینه پروژه

100 میلیارد تومان

فاز 2
90%
کارفرما

شرکت الف

فاز 3
90%

میکروارگانیسم‌ها و آنزیم‌های موجـود در سیلوپلاس از رشـد و تکثیر باکتری‌های پروتئولیتیک (تولیدکننده آمونیـاك و تجزیه پروتئیـن‌ها) و باکتری‌های تولیدکننده‌ی بوتیریک اسید و نیز قارچ‌های مضر (مخمرها و کپک‌ها) ممانعت بـه عمـل آورده و از اُفت ماده‌ی خشک سیلو جلوگیری می‌کند. یکـی از مزایای مهـم و بی‌همتای سیلوپلاس (نسـبت بـه دیگر افزودنـی‌های سـیلو)، حفـظ نیتـروژن و پروتئین‌های گیاهی و جلوگیری از تولیـد آمونیاک به روش آنزیمی است.

سیلوپلاس با کاهش سـریع اکسـیژن موجود در سـیلو و نیز اُفت سـریع pH مانع تولید حرارت زیاد و سوختگی سیلو می‌شـود. باید توجه داشت که حضور اکســیژن در سیلو، یکی از دلایل اصلی فساد اکسیداتیو و کپک زدگی (به دلیل رشد کپک‌ها و مخمرها) است.

رشد کپک‌ها نه تنها سبب اُفت شدید کیفیت سیلو می‌شود، بلکه موجب تولید انواع زیادی از مایکوتوکسین‌های خطرناك (سموم قارچی) نیز می‌شود. این مایکوتوکسین‌ها، آسیب‌های جبران ناپذیری به بدن دام رسانده که از جمله می‌توان به انواعی از مسمومیت‌ها، اُفت راندمان تولیدمثلی، سقط جنین، آسیب‌های کبدی – کلیوی و مغزی، افزایش مایکوتوکسین‌ها (مانند آفلاتوکسین) در شیر و … اشاره کرد.

سیلوپلاس با کاهش سریع سبب کاهش رشد میکروارگانیسم‌های مضر و نیز عدم فعالیت آنزیم‌های هیدرولیتیک گیاهی شده و بنابراین موجب حفظ ماده‌ی خشک و پروتئین‌های سیلو می‌شود؛ بدین ترتیب کاهش ماده خشک و محتوای انرژي سیلو نیز به حداقل ممکن می‌رسد.

سیلوپلاس با توسعه و گسترش دادن تخمیرات موثر، موجب کاهش زمان تهیه‌ی سیلو شده و بدین ترتیب اُفت ماده‌ی خشک و پروتئینِ ناشی از طولانی شدن زمان تهیه‌ی سیلو را به حداقل می‌رساند.

آنزیم هاي فیبرولیتیک و غیرفیبرولیتیک موجود در سیلوپلاس سبب افزایش قابلیت هضم مواد فیبری، حفظ پروتئین‌های گیاهی، ممانعت آنزیماتیک تولید آمونیاک و … در طی سیلو شدن می‌شوند.