چند روز گاوهای شما جیره انتظار زایش را دریافت می کنند؟

چند روز گاوهای شما جیره انتظار زایش را دریافت می کنند؟

جیره های به دقت فرموله شده دوره انتقال جزء لاینفک دوره انتقال موفق هستند. دامداران و متخصصان تغذیه اغلب توجه بسیاری را به جیره ها معطوف می دارند.

 بهترین جیره دنیا هم اگر گاو آنرا مصرف نکند، فایده ای ندارد. وقتی می خواهیم مشکلات جیره ها را بررسی کنیم، بعید نیست ببینیم که گاوهای انتظار زایش یا تلیسه های انتظار زایش آن جیره ای را که مد نظر است مصرف نمی کنند!!! این به هر دلیلی اتفاق می افتد ولی نتیجه نهایی آن این است که مشکلات سلامتی و عملکردی در شیردهی بعدی خود را نشان می دهد.

همه از اهمیت جیره های دوره انتظار زایش مطعند. درست در زمانی که نیازهای گاو در حال افزایش است در همان زمان ماده خشک مصرفی او در حال کاهش است.

زمانبندی همه چیز است!

رمز موفقیت این است که گاوها جیره های به دقت فرموله شده، به درستی مخلوط شده و به موقع ارائه شده را در یک مدت زمان مناسب دریافت کنند. یک هفته تا 10 روز زمان سپری شده در دوره انتظار زایش، زمان کافی برای تامین نیازهای دام نیست! هدف، تغذیه این دام ها به مدت حداقل 3 هفته است.

مطالعه ای در سال 2001 در مجله Dairy Science منتشر شد که مشتمل بر 13000 راس دام در 5 گله بود. نتایج این مطالعه نشان داد که خورانیدن جیره انتقالی به مدت 21 روز اثر بسیار مهمی (کاهش تقریبا 70 درصدی) بر سلامت و شیوع بیماری های متابولیکی مثل تب شیر، جفت ماندگی و عفونت رحمی دارد.

وقتی صحبت از DCAD (تفاوت کاتیون-آنیون جیره) میشود، جای تعجب نیست اگر بگوییم این 21 روز اهمیت ویژه ای دارد. یک مطالعه استرالیایی نشان داده است که وقتی گاوها جیره های با DCAD منفی را 20 روز یا بیشتر پیش از زایش مصرف می کنند، اوج تولید شیر در آنها حدود 3/2 کیلوگرم در روز بیشتر می باشد. بر اساس تولید شیر پیش بینی شده در 305 روز، این مقدار چیزی معادل با 850 کیلو شیر بیشتر است.

اثرات بلند مدت

مدت زمان مناسب در هنگام مصرف جیره های پیش از زایش اثرات مهمی بر تولید مثل نیز دارد. همان مطاالعه استرالیایی نشان داد که 60 درصد از گاوهایی که جیره های پیش از زایش را به مدت 20 روز مصرف کرده بودند، 20 روز زودتر نسبت به آنهایی که فقط 10 روز یا کمتر از جیره های انتظار تغذیه کرده بودند، آبستن شدند. ترکیبی از بهبود تغذیه و خوراک مصرفی پس از زایش، بیماری های متابولیکی کمتر مرتبط با متابولیسم کلسیم، و شیوع کمتر بیماری های پس از زایش مرتبط با عملکرد تولید مثلی احتمالا باعث بروز این پاسخ های مثبت شده است.

پیام های کلیدی

پایش و مدیریت تغییر در تعداد روزهای سپری شده در بهاربند انتظار زایش و نیز پایش و مدیریت نحوه مخلوط کردن و ارائه خوراک بسیار اهمیت دارد.

همواره هدف شما باید این باشد که بیشتر از 90درصد گاوهای شما مدت زمان مطلوبی را در بهاربند انتظار زایش سپری کرده باشند.

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
نکاتی در مورد پروفایل تست
نوشتهٔ بعدی
وضعیت انرژی دام، بیماری های متابولیکی گاو تازه زا را دیکته می کند.
نکاتی در مورد پروفایل تست
وضعیت انرژی دام، بیماری های متابولیکی گاو تازه زا را دیکته می کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید