3 روش در بهبود بهداشت گوساله های تازه بدنیا آمده

3 روش در بهبود بهداشت گوساله های تازه بدنیا آمده

به راحتی می توان با رعایت اصول بهداشتی سلامت و عملکرد گوساله ها را بهبود داد. با 3 روش در بهبود بهداشت گوساله های تازه بدنیا آمده با  ما همراه باشید.

اصول بهداشتی

بهترین راه برای آغاز ارزیابی خودتان از برنامه های پرورشی این است که از موارد کوچک شروع کنید و از ابتدای کار شروع به ارزیابی کنید. هر از چندگاهی وقت بگذارید و کارگرانی را که کار روزمره مراقبت از گوساله های تازه بدنیا امده را انجام می دهند، زیر نظر بگیرید. در هنگام تمیز کردن وسائل و نحوه شستشوی آنها توجه کنید. هر چیزی که در تماس مستقیم با گوساله قرار دارد باید داخل و بیرونش شسته شود؛ اول با آب سرد، سپس با آب گرم و اسید. پس از آن اجازه دهید خشک شوند و در نهایت پیش از استفاده دوباره آنها را ضدعفونی نمایید. اگر مورد اشتباهی در پروتوکل شستشو پیدا کردید آموزش مجدد کارگران را در نظر بگیرید یا از وسایل و ظروف یکبار مصرف استفاده کنید.

بهداشت گوساله تازه متولد شده

وقتی گوساله متولد می شود، نیاز است تا به سرعت به یک جایگاه خشک و تمیز برده شده و با یک حوله تمیز خشک گردد. همانطور که رعایت می کنید، به خاطر داشته باشید که عفونت از 3 راه می تواند وارد بدن گوساله گردد:

            – از طریق دهان

            – از طریق بینی

            – از طریق ناف

مطمئن شوید که هر 3 ناحیه را در پروتوکول های خود مدنظر قرار داده اید. مشکلات همیشه با جزئیات در اطراف شما هستند: چیزهای کوچک نظیر دستکش های یک بار مصرف موجود در باکس زایمان می تواند تفاوت بزرگی ایجاد نماید. قرار دادن آنها در این باکس احتمال اینکه دستکش های خونی بکار رفته در بیرون کشیدن گوساله، عینا همان هایی باشد که برای تمیز کردن دهان گوساله بکار می رود را کاهش می دهد.

بررسی کنید ببینید برنامه غوطه ور سازی ناف چگونه انجام می شود. مطمئن شوید که فنجان غوطه ور سازی مورد استفاده، دارای حفاظ خروج-پشتی باشد تا از آن شوینده برای چندین گوساله استفاده نشود؛ بهترین کار این است که از فنجان های یک بار مصرف و محلول جدید در هر بار استفاده کنیم تا خطر شیوع بیماری را کم کنیم.

دقت در انجام عملیات به همان اندازه مورد قبل مورد اهمیت است. تاکید کنید که حتما ناف ضد عفونی شود و نه قسمت های دیگر شکم!!! استفاده نادرست این روش می تواند منجر به دردهای ناخواسته و خطر احتمالی عفونت گردد. اهمیت این نکته در اینجاست که دامداری در امریکا نرخ بروز 80 درصدی بیماری را در گوساله هایش تجربه می کرد و به دنبال راه حل بود. پس از بررسی های دقیق متوجه شد که کارگر مسئول شیردهی، اول گوساله های مریض را شیر می دهد و با همان سرپستانک بقیه گوساله ها را نیز شیر می دهد و به این ترتیب بیماری را پخش می کند. نتیجه اخلاقی این که هر گوساله باید با یک جفت دستکش تمیز و سرپستانک ضد عفونی شده تغذیه شود!

بهداشت آغوز

خورانیدن آغوز آخرین عمل انتقال ایمنی به گوساله است که گوساله را به مدت 10 – 20 روز بیمه می کند تا خود او سیستم ایمنی فعالش را بسازد. آغوز باید در نیم ساعت اول پس از تولد خورانیده شود، و حاوی بیش از 200 گرم ایمنوگلوبین باشد که در 4 لیتر ماک داده شده در یک وعده فراهم شود.

آغوز هم درست مثل شیر حاوی باکتری است. در واقع مقدار باکتری موجود در آغوز است که تعیین می کند خورانیدن آغوز موثر خواهد بود یا خیر. به همین خاطر این به ما مربوط می شود که از رشد باکتریایی جلوگیری کنیم. در حالی که ممکن است کار ترسناکی به نظر برسد، کاهش تعداد باکتری ها در آغوز از 3 طریق امکان پذیر است:

            1- باکتری جدید وارد آغوز نکنید

            2- اجازه ندهید باکتری های کنونی رشد کنند

            3- اگر میدانید که آلودگی باکتریایی دارید، آغوز را پاستوریزه کنید

دور نگه داشتن باکتری های جدید از آغوز با «نحوه جمع آوری آغوز» شروع می شود. پستان را به خوبی بشوئید و بعد گاو را بدوشید. آغوز را در یک ظرف استیل و بهداشتی که درپوش هم دارد، نگه داری کنید. تصمیم بگیرید از اینجا آغوز به کجا خواهد رفت.

جلوگیری از چندین برابر شدن باکتری های کنونی به زمان و دما بستگی دارد. در دمای اتاق باکتری ها هر 20 دقیقه دو برابر می شوند. به منظور جلوگیری از رشد، ما باید مدت زمانی که آغوز در دمای اتاق می ماند را محدود کنیم. حتی نگهداری آغوز در یخچال نباید بیشتر از 24 ساعت به طول بیانجامد چرا که باکتری ها رشد خواهند کرد.

آغوز یا باید استفاده شود یا به سرعت پس از دوشش ذخیره شود. بویژه در فصول گرم، قرار دادن آغوز روی سطح زمین در شیردوشی بسیار خطرناک است. روش ذخیره ترجیحی آغوز ریختن آن در ظرف های باریکی است که به سرعت در فریزر سرد می شود.

اگر در مورد بیماری های خاصی نگران هستید، پاستوریزه کردن می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. بخاطر داشته باشید پاستوریزه کردن آغوز بر خلاف پاستوریزه کردن شیر گوساله، به مدت 60 دقیقه در 60 درجه سانتیگراد رخ می دهد.

ما حالا می دانیم که تلیسه ای که در دوران گوسالگی بیمار می شود، به ابتلا به پنومونی حساس تر می شود، و نیازمند درمان خواهد بود و در آینده هم به حداکثر توان تولیدی نمی رسد. در دنیای امروز که دامداری بسیار پیچیده شده است و همه چیز بر مبنای تولید شیر استوار است، ما نمی توانیم که از کنار مسائلی مثل بهداشت گوساله به راحتی بگذریم در حالی که می دانیم سهل انگاری در این امر موجب می شود گوساله به حداکثر توان تولیدی در آینده نرسد.

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
8 راهکار برای کاهش هزینه پرورش تلیسه
نوشتهٔ بعدی
آیا اندازه گروه در پرورش گوساله اهمیت دارد؟
8 راهکار برای کاهش هزینه پرورش تلیسه
آیا اندازه گروه در پرورش گوساله اهمیت دارد؟

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • ممنون واقعا زحمت کشیدین که همه موارد لازم ذکرشده وخیلی استفاده کردم.

    پاسخ
    • همراه گرامی جناب نیستانی
      از اینکه مطالب ما را دنبال می کنید خوشحالیم
      امیدوارم مطالب ارائه شده کمک کوچکی به شما کارشناس محترم و نیز فعالان این صنعت کرده باشد

      با تشکر
      جلالی

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید