اثر روغن تخم کتان بر روی اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیری

اثر روغن تخم کتان بر روی اسیدهای چرب شیر در گاوهای شیری

دانه کتان در بین دانه های روغنی حاوی بیشترین مقدار اسید لینولنیک می باشد، که وجود دو اسید چرب (امگا3 و امگا 6) در دوره انتقال ضروری می باشد. امگا 3 به دلیل حاوی بودن فاکتورهای ضد التهابی و امگا 6 به دلیل حاوی بودن فاکتورهای پیش التهابی و تولید مثلی و پیش ساز سنتز PGF2α بودن، در این دوره مهم می باشند.

برخی مطالعات نشان داده اند که تغذیه با مقدار بالای منابع روغنی در جیره نشخوارکنندگان می تواند از علل عوارض اثرات آن بر روی مصرف خوراک و قابلیت هضم مواد مغذی و میزان نگهداری آنها و در نتیجه موجب کاهش عملکرد و بازده حیوان و کاهش تولید و چربی شیر شود.

در بیشتر مواقع مقدار چربی کل بین 6 تا 7% ماده خشک جیره می باشد، چربی بیشتر موجب کاهش ماده خشک مصرفی می شود. با این حال این نتایج در میان مطالعات انجام شده متغیر است.

به عنوان مثال (Ueda et al. 2003) گزارش کردند که هیچ اثر منفی توسط 3% دانه کتان اضافه شده به ماده خشک جیره بر روی مصرف خوراک و قابلیت هضم مواد مغذی مشاهده نگردید، بلکه موجه بهبود ضریب تبدیل خوراک و قابلیت هضم شده است.

بنابراین مطالعه حاضر نشان داد که افزایش α-linolenic و کاهش نسبت n-6 to n-3 از طریق استفاده از تخم کتان به جیره ممکن می باشد.

اضافه کردن چربی های اشباع saturated fats (SF) به رژیم غذایی انسان ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

برآورد شده است که محصولات لبنی تا 60% از اسیدهای چرب اشباع saturated fatty acids (SFA) رژیم غذایی انسان را تامین میکند.

در مقابل مصرف اسید چرب n-3 fatty acids (n-3 FA) برای انسان مفید می باشد و اسید لینولئیک conjugated linoleic acid (CLA) از چربی نشخوارکنندکان نشان داده شده است که جهت کاربردهای ضد سرطانی انسانی مفید می باشد.

این موضوع احتمالا مربوط به سطح n-3 FA و CLAدر تولیدات نشخوارکنندگان می باشد و هنگامی که جیره دام از نظر دانه های روغنی α-linolenic acid تامین شده باشد، می توان افزایش اسیدهای چرب غیر اشباع را در تولیدات دامی مشاهده نمود به خصوص n-3 FA و CLA در شیر.

تبدیل UFA به SFA یا بیوهیدروژناسیون (BH) در نشخوارکنندگان نشان دهنده اهمیت به سلامت مصرف کنندگان می باشد، اما به دلیل فعالیت میکروبی و متابولیکی روند بیوهیدروژناسیون در شکمبه طولانی می باشد که این فرآیند سطح UFA را در شیر و محصولات دامی محدود می کند.

 

By: Wisitiporn SUKSOMBAT, Lam Phuoc THANH, Chayapol MEEPROM and Rattakorn MIRATTANAPHRAI, Animal Science Journal (2016)

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
اهمیت و نقش مخمر زنده بر روی دام
نوشتهٔ بعدی
اثر دانه تخم کتان حرارت دیده بر روی عملکرد تولید مثلی و چربی شیر گاوهای شیری
اهمیت و نقش مخمر زنده بر روی دام
اثر دانه تخم کتان حرارت دیده بر روی عملکرد تولید مثلی و چربی شیر گاوهای شیری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید