بهبود عملکرد تولید مثل گاوهای شیری از طریق تحقیقات انجام شده

بهبود عملکرد تولید مثل گاوهای شیری از طریق تحقیقات انجام شده

نویسنده این تحقیق استاد توسعه و بهبود خدمات گاوهای شیری دانشگاه تگزاس می باشد.
این تحقیق در تابستان سال گذشته از سرتاسر جهان در مونترال، کبک و کانادا در نشست مشترک انجمن علوم دامی آمریکا و کانادا برگزار شد. در طی این جلسه 810 مقاله و 1086 پوستر مورد بررسی قرار گرفت.

مقاله حاضر خلاصه ای از عملکرد گاوهای شیری جهت بررسی عملکرد تولید مثل همراه با اطلاعاتی از محققین آن می باشد.

استراتژی ها:

در این نشست برنامه همزمان سازی فحلی همراه با افزایش تعداد گاو آبستن در تلقیح اول و هم چنین افزایش تعداد گاو در فاز اول سیکل فحلی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آبستنی نشان داد که انتظارات دامداران به صورت کامل برآورده نشد که البته ممکن است بیشتر به تغییرات چرخ فحلی مربوط باشد.

یک استراتژی جدیدی جهت شناسایی بارداری، به منظور افزایش باروری، بدون افزایش دفعات تلقیح در دو گله گاوهای شیری آریزونا و کالیفرنیا به یکی از سه روش مورد بررسی قرار گرفت.

 

جهت انجام این آزمایش 32 روز بعد از تلقیح گاوها به صورت رندوم جهت هماهنگ سازی فحلی اختصاص داده شدند. تمام گاوها از طریق تشخیص گاوهای آبستن نشده در حدود روز 39 بعد از تلقیح مورد بررسی قرار گرفتند.

روشهای بررسی:

1-گروه کنترل (تعداد 386 گاو شیری): گاوهای آبستن نشده در روز 39 بعد از تلقیح اولین درمان(GnRH) با پروتکل Cosynch-72 را دریافت کردند.

2-GGPG(GnRH-GnRH-PGF2ɑ-GnRH) (تعداد 357 گاو شیری): در روز 32 بعد از تلقیح به گاوها GnRH داده شد. در روز 39 دامهایی که علایم آبستنی را نشان ندادند پروتکل Cosynch-72 را مشابه گروه کنترل دریافت کردند.

 

3- CIDR(Controlled Internal Drug Release) (تعداد 316 گاو شیری): حیوانات غیر آبستن در این گروه نیز پروتکل Cosynch-72 را در روز 39 بعد از تلقیح دریافت کردند و علاوه بر آن یک CIDR همراه با GnRH نیز مورد استفاده قرار گرفت.

 

بیشتر گاوهای آبستن شده در هر دو گروه GGPG (33.6 درصد) و CIDR (31.3 درصد) بودند و سپس گروه کنترل (24.6 درصد) در گله گاوهای غیر آبستن شده در روز 39 بعد از تلقیح. هم چنین این اطلاعات با BCS در تعامل بوده است.

بیشتر گاوهای لاغر (BCS<2.75) آبستن در گروه CIDR بودند، در حالی که بیشتر گاوهای نسبتا مطلوب (BCS>2.75) آبستن با درمان GGPG بودند.

نتایج این تحقیق نشان میدهد که تعداد گاوهای آبستن شده بعد از تشخیص (غیر آبستنی) را می توان با اضافه کردن یک دوز تزریق GnRH هفت روز قبل از تشخیص آبستنی (روز 32) و یا با اضافه کردن یک CIDR به برنامه Cosynch-72 به بارداری مطلوب رساند. همچنین جهت موفقیت در این برنامه باید به و ضعیت بدنی BCS نیز توجه نمود.

بررسی از نظر اقتصادی:

سه پروتکل مطرح شده از نظر اقتصادی نیز مورد بررسی قرار گرفتندکه کدام برنامه سودمند و یا اقتصادی می باشند (GGPG-CIDR-GnRH).

هزینه ها: $1.50 پروستوگلاندین، $10 نیروی کار در هر ساعت. GnRH $1.50، CIDR $10 و هزینه بارداری $275 می باشد.

میانگین هزینه برای کنترل، GGPG و درمان CIDR به ترتیب $5.40، $10.66، $14.85 بود. با بازده متوسط به ازای هر گاو از $55.04, $73.29, and $60.64 بود. جهت میانگین هزینه ها این نتایج تفاوت معنی داری از لحاظ آماری از خود نشان نداد (P=0.17) .

همچنین در این تحقیق حالات مختلف با تغییرات هزینه ها GnRH (range: $1-$5) و CIDR (range: $5-$15) و ارزش باروری (range: $100-$500) مورد بررسی قرار گرفت. بیشترین میانگین برگشت در پروتکل GGPG ($36.40) و میانگین CIDR ($33.25) و کمترین در گروه کنترل ($27.50) بود.

در کل ارزیابی اقتصادی نشان داد که اضافه کردن یا تزریق GnRH به گروه GGPG و یا قراردادن CIDR به گروه Cosynch-72 میتواند به بازگشت گاوها غیر آبستن به چرخه آبستنی کمک کند و از این نظر میتواند اقتصادی نیز باشد.

سیستم دو بار Ovsynch جهت آبستن شدن:

این آزمایش جهت هم زمان سازی فحلی در پروتکل Ovsynch مورد استفاده قرار گرفت. گاوها به صورت رندوم در دو گروه قرار گرفتند و درمان دوباره نسبت به تاریخ قبلی را دریافت کردند.

بر اساس برنامه ریزی دو Ovsynch (تعداد 962 گاوشیری) روز 22و GnRH روز 29 و همچنین گاوهای غیر آبستن توسط سونو تشخیص داده شدند و PG روز 32 و GnRH روز 39( پروتکل Ovsynch-56) روز 46، پروستوگلاندین 56 ساعت بعد از GnRH و 16 ساعت بعد تکرار مجدد گردید.

 

Ovsynch (تعداد 956 گاو شیری) روز 32 GnRH (شروع Ovsynch-56) روز 39، توشه رکتال و PG برای گاوهای غیر آبستن 56 ساعت بعد GnRH و 16 ساعت بعد تکرار مجدد گردید.

تمام گاوهای دو گروه در روز 29 بعد از تلقیح سونوگرافی شدند و درصد آبستنی در آنها مورد بررسی قرار گرفت و همچنین 74 روز بعد از تلقیح، آبستنی آنها توسط توشه رکتال بررسی گردید.

نتایج این تحقیق نشان دادند که درصد آبستنی در گاوهای دو بار Ovsynch (38.5 درصد) در مقایسه با گاوهای با درمان یک بار Ovsynch (30 درصد) بالاتر بوده.

همچنین درصد کاهش آبستنی بین دو گروه سونوگرافی شده در روز 29 و توشه رکتال شده در روز 74 تفاوت زیادی از خود نشان نداد و در گروه دو بار Ovsynch (13.6 درصد) و در گروه یک بار Ovsynch (17.5 درصد) بود.

در مجموع با استفاده از پروتکل Ovsynch، همزمان سازی فحلی و درصد آبستنی بهبود یافت با این حال لازم هست هفت روز بعد از آن یک بار دیگردوره درمانی Ovsynch-56 تکرار شود.

(By Ellen R. Jordan, Texas AgriLife Extension Service)

 

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
پاسخ گاوهای شیری به مکمل مخمر زنده در طی گرمای فصل تابستان
نوشتهٔ بعدی
اثر سطوح مختلف مکمل ساکرومایسز سرویزیه بر روی عملکرد شیرواری گاوهای شیری در شرایط فصل تابستان و استرس گرمایی
پاسخ گاوهای شیری به مکمل مخمر زنده در طی گرمای فصل تابستان
اثر سطوح مختلف مکمل ساکرومایسز سرویزیه بر روی عملکرد شیرواری گاوهای شیری در شرایط فصل تابستان و استرس گرمایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید