تاثیر علوفه بر روی عملکرد رشد و تخمیر شکمبه ای گوساله ها (به روش متاآنالیز)
تحقیقات متاآنالیز بهترین راه مقایسه کردن یک نتیجه در چندین تحقیق مختلف می باشد و هدف از این مطالعه بررسی تاثیر علوفه بر روی عملکرد رشد و تخمیر شکمبه ای گوساله ها (به روش متاآنالیز) شیری می باشد.
تغذیه گوساله ها با کنسانتره به راحتی کربوهیدرات های قابل تخمیر را در اختیار شکمبه قرار می دهد، اما این کار به راحتی pH شکمبه را کاهش می دهد و این کار می تواند عوارضی از جمله چسبندگی پاپیلای شکمبه را برای گوساله ها به همراه داشته باشد، به همین دلیل اهمیت و نقش استفاده از استارتر گوساله به خوبی مشخص می شود.
از طرفی ارائه علوفه به گوساله های جوان در ابتدای زندگی می تواند موجب بهبود خوراک مصرفی و BW و توسعه بهتر و سریعتر شکمبه شود.
برخی از مطالعات نشان دادند که کاهش علوفه خوراک گوساله ها موجب کاهش عملکرد شکمبه و کاهش وزن تا 10 کیلو گرم در گوساله ها شده است.
همچنین تحقیقات نشان دادند که تاثیر علوفه در جیره گوساله های جوان بستگی به سطح استفاده از علوفه در خوراک استارتر و منابع علوفه ای و فرم استارتر می باشد.
به نظر می رسد که سطح علوفه استفاده شده در جیره های گوساله ها یکی از مهمترین عوامل موثر بر روی عملکرد رشد گوساله های شیری می باشد.
پیوست: طبق تحقیقات محققان گروه دامدار برتر استفاده از10% کاه در جایگزینی یونجه در رشد و توسعه شکمبه نتایج چشمگیری را در برداشته و همچنین افزودن کاه در زمان 20 روز بعد از زایش نیز در مقایسه با سایر زمانها ( صفر – 10 – 40 ) در روند رشد تاثیر مثبتی داشته .
نکته ای دیگر که قابل تامل می باشد اندازه قطعات علوفه می باشد که در بررسی دیگر که توسط این محققان گزارش شده اندازه 1.5 تا 2 سانتی متری بهترین نتیجه را داشته است.
By: M. Imani, M. Mirzaei, B. Baghbanzadeh-Nobari, and M. H. Ghaffari, American Dairy Science Association, 2017