تغییرات نیازهای گوساله در NASEM 2021 نسبت به NRC 2001

تغییرات نیازهای گوساله در NASEM 2021 نسبت به NRC 2001

کتاب NASEM که در پایان سال *2021* منتشر شد، دانش روز در مورد مواد مغذی برای گاوهای شیرده و خشک، تلیسه‌های در حال رشد و گوساله‌های جوان را بیان کرد. نویسندگان مدل ریاضی برای تخمین نیاز موادمغذی و همچنین تأمین موادمغذی ایجاد کردند. اصطلاح گوساله برای متمایزکردن گوساله از تلیسه‌ در NASEM جدید با سه ویژگی تعریف شد: گوساله‌ها کمتر یا مساوی 18٪ وزن بلوغ دارند، از شیر گرفته نشده و کمتر از 12 هفته سن دارند. برای گوساله‌های هلشتاین، این حدود 125 کیلوگرم یا 275 پوند است.

معادلات جدید NASEM برای پیش‌بینی مصرف خوراک خشک در گوساله‌ها

 این تغییر بزرگی نسبت به نسخه 2001 می‌باشد که پیش‌بینی از خوراک خشک ارائه نمی‌کرد. در مدیریت تغذیه گوساله‌ها با افزایش سن نیاز به انتقال از خوراک مایع به جامد می‌باشد.

بنابراین، چه عاملی باعث مصرف غذای خشک می‌شود، استارتر، علوفه یا هر دو؟

متغیرهایی که NASEM در مدل خود مهم در نظر گرفت: وزن بدن گوساله، دریافت انرژی (به عنوان انرژی قابل سوخت و ساز) از خوراک مایع و زمانی‌که برای اولین بار به گوساله غذای استارتر داده می‌شود. آن‌ها همچنین دما را در مدل خود در نظر گرفتند و در نهایت دو معادله طراحی کردند: یکی برای آب و هوای معتدل‌تر و دیگری برای آب و هوای گرم‌تر و نیمه گرمسیری، جایی‌که میزان مصرف خوراک به‌طور مداوم کمتر است.

مصرف ماده خشک گوساله‌ها در حدود 40 روزگی به 1 کیلو و در 68 روزگی به 2 کیلو می‌رسد. هر دو معادله پیش‌بینی می‌کند که وقتی به گوساله‌ها شیر بیشتری داده شود، گوساله‌ها دیرتر مصرف غذای جامد را شروع می‌کنند. بنابراین زمان بیشتری طول می‌کشد تا به هدف مصرف 1 و 2 کیلو خوراک جامد برسند. پس وقتی به گوساله‌ها شیر بیشتری می‌دهیم، سن مصرف خوراک جامد گوساله‌ها و سرعت افزایش مصرف به تأخیر می‌افتد. این مدت پیامدهای مهمی دارد، به‌ویژه هنگامی‌که به زمان از شیرگرفتن گوساله فکر می‌کنیم.

محرک اصلی رشد در مدل جدید NASEM چیست؟ مصرف ماده خشک، مصرف پروتئین، یا مصرف ME؟

نیازهای انرژی برپایه نیاز انرژی نگهدای و نیاز رشد است. انرژی نگهداری مقدار انرژی است که گوساله برای حفظ وزن بدن، انجام وظایف بدن و حفظ دمای بدن (گرم کردن یا خنک‌کردن) استفاده می‌کند. عوامل دیگری که بر نحوه محاسبه ME تأثیر می‌گذارند، از جمله میزان رشد شکمبه و رژیم غذایی.

نیاز نگهداری براساس وزن بدن گوساله و تصحیحات مربوط به محیط، میزان بلوغ و جیره غذایی می‌باشد. انرژی خالص مورد نیاز برای رشد، ارزش کالری بافت‌های رسوب شده می‌باشد. هنگامی‌که ما انرژی خالص موردنیاز برای نگهداری و رشد را برآورد کردیم، می‌توانیم مقادیر انرژی قابل متابولیسم را براساس بازدهی استفاده از نیاز نگهداری برای انرژی خالص محاسبه کنیم.

سمینار Jim Quigley

ترجمه: سحر کریمی | دکتری تخصصی تغذیه دام

کلمات کلیدی:
نوشتهٔ پیشین
بروز آبستنی از دست‌رفته در گاوهای شیری در مراحل مختلف تا 90 روز آبستنی
نوشتهٔ بعدی
نقش مخمر پروبیوتیکی در تغذیه نشخوارکنندگان
بروز آبستنی از دست‌رفته در گاوهای شیری در مراحل مختلف تا 90 روز آبستنی
نقش مخمر پروبیوتیکی در تغذیه نشخوارکنندگان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید