ارزیابی وسایل اندازه گیری کیفیت آغوز در مزرعه
از آنجایی که در نشخوار کنندگان ایمنوگلوبین ها از طریق جفت به جنین منتقل نمی شوند گوساله های شیری بدون ایمنی اکتسابی متولد می شوند.
از آنجایی که در نشخوار کنندگان ایمنوگلوبین ها از طریق جفت به جنین منتقل نمی شوند گوسالههای شیری بدون ایمنی اکتسابی متولد می شوند، پس گوساله های تازه متولد شده باید از طریق مصرف IgG آغوزی ایمنی غیرفعال را کسب کنند. بدیهی است که مصرف ناکافی IgG (کمتر از 10 میلی گرم در دسی لیتر سرم خون) منجر به ناتوانی انتقال ایمنی غیر فعال (FTP) می شود. جالب است که بدانیم بزرگ ترین عامل سهیم در مرگ و میر گوساله های پیش از شیرگیری ناتوانی انتقال ایمنی غیر فعال است (با 39 تا 50 درصد مرگ و میر گوساله پیش از شیرگیری مرتبط است). برای پیشگیری از این ناتوانی، خورانیدن به موقع مقادیر کافی آغوز که شامل حداقل 50 میلیگرم در دسی لیتر IgG باشد توصیه می شود. اما به خاطر شیوع بالای FTP و کیفیت کم آغوز (بر اساس منابع غلظت ایمنوگلوبین G بین نمونه های مختلف آغوز از 1/7 تا 159 میلی گرم در دسی لیتر دامنه دارد)، پرورش دهندگان گاوشیری باید IgG آغوز را قبل از خورانیدن به گوساله ها ارزیابی کنند.
کلسترومتر
روش اندازه گیری کیفیت آغوز در مزرعه باید معتبر، دقیق و آسان باشد. روش مرسوم در مزرعه کلسترومتر (بر اساس وزن مخصوص آغوز) است. اما کلسترومتر معایب مختلفی دارد که ممکن است کارایی آن در مزرعه را محدود کند. این معایب شامل: کلسترومتر از شیشه ساخته شده است و بنابراین شکننده است، قبل از هر بار مصرف باید کاملا تمیز شود، دمای آغوز باید 22 درجه باشد.
Refractometer
روش دیگر استفاده از Refractometer (بر اساس کل مواد جامد) است که از نور برای تعیین چگالی یک مایع استفاده میکند. بر اساس منابع مختلف نقطه مناسب برای آغوز با کیفیت، بین مقادیر 18 و 23 درصد Brix (بر اساس درصد قند) است (22 درصد) که معادل خط قرمز (50 میلی گرم در دسی لیتر) است. یعنی اگر عدد زیر 20 درصد برای نمونه آغوزتان را اندازهگیری نمودید این آغوز ضعیف است و نباید در 24 ساعت اول به گوساله ها خورانیده شود. در کل حساسیت با این روش (درصد نمونه های با کیفیت که به عنوان خوب خوانده میشوند) 90-93 درصد است و اختصاصی بودن آن (درصد نمونه های با کیفیت پایین که به عنوان ضعیف خوانده می شود) 80 تا 85 درصد است که نشان دهنده این است که این وسیله آزمایش خیلی دقیق است.
RID
روش سوم استفاده از تکنیک Radial immunodiffusion (RID) است. اما به علت هزینه بر و زمانگیر بودن این روش، یک روش عملی نیست. در واقع این روش برای تایید و تصحیح نتایج دیگر روش ها استفاده می شود.
نتایج یک پژوهش جدید (Bartier et al., 2015) نشان داد 29 درصدIgG نمونه های آغوز اندازه گیری شده بر اساس RID کمتر از 50 میلی گرم در دسی لیتر بودند. در حالی که برای کلسترومتر 14 درصد نمونه ها کمتر از 50 میلی گرم در دسی لیتر بودند. در مورد Brix refractometer، 34 درصد نمونه ها زیر 23 درصد Brix بودند. این نتایج نشان می دهد که کلسترومتر کیفیت آغوز را بیش از حد تخمین می زند، بنابراین از این به بعد باید خط قرمز 80 میلی گرم در دسی لیتر به جای 50 میلی گرم در دسی لیتر معیار قرار گرفته شود.