تأثیر ساكرومايسيس سرويزيه در پرورش دام
پروبیوتیک ها به دو دسته قارچي و باكتريايي تقسيم مي شوند و هيچگونه زياني براي موجودات زنده نداشته و از خود آنزيمهاي مختلفي ترشح کرده و موجب شكستن زنجيره هاي كربني آلي شده و حاصل متابوليست آنها موادي چون قندهاي ساده تر، الكلها، ويتامين ها و ساير مواد مغذي می باشد.
از مهمترين سويه هاي قارچي كه بعنوان پروبيوتيك در تغذيه دام بكار مي رود ساكرومايسيس سرويزيه می باشد. فرآورده هاي حاوي مخمر ساكرومايسيس سرويزيه شامل خود مخمر و محيط كشت آن می باشد، اين مخمر به نحوي كه توانايي تخمير آن حفظ شود، جداسازي و خشك مي شود كه در تجـارت بنام yeasacc معروف است و به عنوان مخمر تولید الكل، مخمر تولید نان و مكمل مخمر تغذیه ای كاربرد فراوان دارد.
ساکرومایسیس سرویزیه از نظر ویتامین های B، اسید آمینه، پپتید، نوکلئوتید، دیواره سلولی، فنول و فایتواسترول غنی می باشد.
ساکرومایسیس سرویزیه همچنین بر روی سلولهای سوماتیک شیر تأثیر گذار است. این مخمر با حفظ نوسانات و پایداری در شکمبه موجب کنترل تولید اندوتوکسین شده و در نتیجه از میزان سلولهای سوماتیک به نقاط عفونی بدن می کاهد در نتیجه میزان سلولهای سوماتیک در شیر کاهش میابد.
همچنین این مخمر بر روی وضعیت نیتروژن شکمبه و بهبود هضم الیاف علوفه جیره تأثیر گذار است و موجب کاهش آمونیاک در شکمبه می شود.
در آزمایشات انجام شده مخمر ساکرومایسیس سرویزیه به میزان 2 درصد مصرف ماده خشک را افزایش داد، اما موجب شد که وزن بدن 7/3 درصد افزایش یابد و BCS بهبود یابد همچنین بازده خوراک نیز 8/1 درصد بهبود یافت.
نقش مخمر زنده (ساكرومايسيس سرويزيه سویه 1077) در پرورش دام
1) عامل طبيعي و محرك رشد براي سرعت بخشيدن به امر پرورش دام و طيور
2) منشأ پروتئين و انرژي قابل جذب در تك معده ايها و نشخوارکنندگان
3) افزايش فلور مفيد در شكمبه با كاهش مقدار اكسيژن، فعاليت فلور ميكروبي طبيعي و تحریك فعاليت سلوليتيك بيشتر مي شود
4) تنظيم كننده pH شكمبه و جلوگيري از اسيدوز به اين گونه كه بعضي از گونه هاي باكتريايي مثل Selenomonas ruminantium و Megasphaera elsendi كه قادر به مصرف لاكتات هستند فعال شده و از توليد اسيد لاكتيك پيشگيري مي كنند و در نتيجه پايداري و فلور طبيعي را افزايش مي دهند
5) افزايش توليد اسيدآمينه هاي لازم از طريق بهبود فعاليت باكتريايي كه باعث افزايش پروتئين باكتريايي شده و بنابراين روند فعاليت آمينواسيدها را سرعت مي بخشد و عبور پروتئينهاي فلور طبيعي به دوازدهه را تسهيل ميكند
6) كمك به روند جذب مواد مغذي در گوساله هاي پرواري و تثبيت فعاليت گوارشي در مورد بروز استرس ناشی از گرمای هوا، زایمان، شيرواري و مرحله پاياني پرواربندي
7) بهبود كيفي و كمي ضريب تبديل علوفه و دان به گوشت در دام
8) افزايش شيردهي و افزايش پروتئين شير در گاو شيرده
9) حفاظت از سلامت دام در برابر حمله ي باكتريهاي ناخواسته خصوصاً پس از درمان با آنتي بيوتيك ها و سلامت بيشتر گله
10) جلوگیری از ناهنجاری ها و مشکلات فلوری شکمبه
11) بهبود قابلیت هضم و جذب مواد معدنی مثل فسفر، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی و منگنز